Tillgänglighet

Som tillgänglighetsspecialist har jag ansvarat för att utveckla och implementera tekniska lösningar som främjar tillgängligheten för personer med funktionsvariationer, inklusive individer med hörselnedsättning samt döva och dövblinda. Genom nära samarbete med brukargrupper identifierar jag behov och krav på tekniska lösningar genom workshops och hearings. Detta användarcentrerade tillvägagångssätt säkerställer att systemen anpassas för att möta specifika behov och skapa nya möjligheter för kommunikation. Med erfarenhet av att leda hela processen, från kravställning till leverans, installation och utbildning på flera orter, har jag arbetat för att optimera tillgängligheten och användarupplevelsen. Min kompetens omfattar även arbete med videotelefoni, varseblivningssystem och larmteknik, vilket gör det möjligt att skapa integrerade och effektiva lösningar som förbättrar säkerheten och underlättar kommunikation för personer med särskilda behov. Genom att kombinera connectivitet, ny teknik och ett människocentrerat perspektiv säkerställer jag att digitala lösningar bidrar till en högre livskvalitet och starkare digital inkludering.

Patienttelefoni

Patienttelefoni

Patienttelefoni Jag tog fram en videotelefonilösning och ett leasingkoncept för patienttelefoni i Region Västerbotten för att förbättra tillgängligheten för personer med hörselnedsätttning samt döva, dövblinda i samband med en sjukhusvistelse. I en workshop/hearing tillsammans med respektive brukargrupp var jag delaktig och tog fram brukarkrav och matchade dem med verksamhetskrav på den tekniska lösningen. Lösningen testades och kompletterades med punktskriftläsare samt processer och rutiner för hantering och underhåll. Jag genomförde leverans, installation och utbildning på tre orter. Utrustningen kunde lånas på akutmottagningen på respektive sjukhus.



Fokusområde

Välfärdteknik, Tillgänglighet


Smart Blocks AI sensor, Digital tvilling

3D bild av kvarteret

Projektledare Smart Blocks: Under två års tid var jag projektledare för Smart Blocks hos Alfred Nobel Science Park, ett projekt som syftade till att skapa ett smart kvarter för äldre människor. Målet var att erbjuda bättre livskvalitet och trygghet genom att implementera nya öppna lösningar för välfärdsteknik, med ett sociotekniskt fokus där människan står i centrum. Projektet Smart Blocks har använt avancerad artificiell intelligens för att förbättra livskvaliteten för äldre. Genom att integrera smarta sensorer och AI-baserade system har vi kunnat övervaka och analysera hälsodata i realtid, vilket möjliggör snabbare och mer precisa insatser vid behov. Dessa teknologier har inte bara ökat tryggheten för de boende, utan även optimerat resursanvändningen och förbättrat den övergripande vårdkvaliteten. AI-forskarna inom projektet utvecklade även en 3D-modell av kvarteret och byggde en digital tvilling av kvarteret för att samla in data från rörelsemönster. På Örebro Universitets robotlabb testades tekniken för videoanalys och smarta AI sensorer från bolaget Vinotion. Syftet med denna test var att analysera data och på så sätt kunna få en djupare förståelse för hur kvarteret används och ta fram stöd för förbättrad design och funktion.


Fokusområde

Välfärdteknik, Artificiell intelligens, Tillgänglighet

Text Block